HÄVIKKIVIIKKO 2025: VÄHENNETÄÄN RUOKAHÄVIKKIÄ YHDESSÄ
Vuonna 2025 kansainvälistä hävikkiviikkoa vietetään 22–28. syyskuuta. Hävikkiviikon tarkoituksena on lisätä tietoisuutta ruokahävikistä ja kannustaa ihmisiä vähentämään turhaa ruokajätettä. Ruokahävikki on merkittävä ongelma, joka vaikuttaa sekä ympäristöön että talouteen.
Hävikkiviikko on tärkeä, koska sen avulla voimme yhdessä oppia arvostamaan ruokaa enemmän ja löytämään keinoja vähentää ruokahävikkiä. Ruokahävikin vähentäminen on kaikkien vastuulla, ja pienilläkin teoilla voi olla suuri vaikutus.
Olemme koonneet tälle sivulle muutamia vinkkejä ja reseptejä, jotka onnistuvat helposti jääkaappiin jääneistä, esim. eilisistä raaka-aineista. Pidäthän aina myös mielessä, että resepteissä mainitut raaka-aineen määrät ovat suuntaa antavia, eli joskus hävikkiä pääset vähentämään helposti myös sillä, että sovellat reseptiä sinun olemassa olevalle ruokamäärällä sopivaksi.
Tule mukaan ja auta vähentämään ruokahävikkiä!
HÄVIKKIVIIKON HELPOIMMAT RESEPTIT
Hävikkiviikon aikana on tärkeää löytää helppoja ja herkullisia tapoja hyödyntää ylijäämäruokaa. Tässä muutama suosittu resepti, jotka auttavat vähentämään ruokahävikkiä. Ilmafriteeratut possunachot ovat täydellinen tapa käyttää ylijäämäpossua ja tehdä siitä maukas ja rapea herkku. Kana- ja kasviswokki on nopea ja monipuolinen ruoka, johon voit lisätä jääkaapista löytyviä vihanneksia tai vaikkapa eiliseltä jäänyttä valmista riisiä. Kana-sandwich on taas loistava vaihtoehto, kun jääkaapista löytyy muutamia eiliseltä ylijääneitä aineksia, sekä leipää. Kokeile ja ihastu!