Uunimunakas

Työaika 10 min Kokonaisaika 35 min
4 annosta
7404_uunimunakas_4_5.jpg

Uunimunakas on herkullinen ja helppo ruoka aamiaiselle, brunssille, lounaaksi tai iltapalaksi. Täyttävä ja maukas uunimunakas syntyy lisäämällä kananmunien joukkoon reippaasti tuoretta pinaattia, maustettua salaattijuustoa sekä Atria Rehti Kevyt 5% Kalkkunanakkeja.

Raaka-aineet

1 pkt Atria Rehti Kevyt 5% Kalkkunanakki 280g

2 tl öljyä

70 g tuoretta pinaattia

8 kpl kananmunia

2 dl ruokakermaa

0,5 tl rouhittua mustapippuria

100 g salaattijuustokuutioita mausteöljyssä

Valmistusohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Paloittele nakit.
  3. Voitele uunivuoka öljyllä ja laita pohjalle pinaatit.
  4. Riko kananmunat kulhoon, lisää joukkoon kerma ja rouhittu mustapippuri. Vispaa tasaiseksi seokseksi ja kaada sitten pinaattien päälle uunivuokaan.
  5. Levitä nakkipalat ja salaattijuustokuutiot mausteöljyineen tasaisesti vuokaan.
  6. Paista uunin keskitasolla noin 25 min, kunnes kananmunat ovat hyytyneet ja pinta saanut kauniisti väriä. Tarkkaile paistumista. Nosta uunista ja herkuttele!