Uunimunakas
Uunimunakas on herkullinen ja helppo ruoka aamiaiselle, brunssille, lounaaksi tai iltapalaksi. Täyttävä ja maukas uunimunakas syntyy lisäämällä kananmunien joukkoon reippaasti tuoretta pinaattia, maustettua salaattijuustoa sekä Atria Rehti Kevyt 5% Kalkkunanakkeja.
Raaka-aineet
1 pkt Atria Rehti Kevyt 5% Kalkkunanakki 280g
2 tl öljyä
70 g tuoretta pinaattia
8 kpl kananmunia
2 dl ruokakermaa
0,5 tl rouhittua mustapippuria
100 g salaattijuustokuutioita mausteöljyssä
Valmistusohje
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Paloittele nakit.
- Voitele uunivuoka öljyllä ja laita pohjalle pinaatit.
- Riko kananmunat kulhoon, lisää joukkoon kerma ja rouhittu mustapippuri. Vispaa tasaiseksi seokseksi ja kaada sitten pinaattien päälle uunivuokaan.
- Levitä nakkipalat ja salaattijuustokuutiot mausteöljyineen tasaisesti vuokaan.
- Paista uunin keskitasolla noin 25 min, kunnes kananmunat ovat hyytyneet ja pinta saanut kauniisti väriä. Tarkkaile paistumista. Nosta uunista ja herkuttele!