Uunibataatit Vuolutäytteellä

Tämä superhelppo ja herkullinen resepti tuo ratkaisun – täyteläinen uunibataatti, raikas fetakastike ja rapea pekonirouhe vievät arkilounaan täysin uudelle tasolle! 🤤 Ja mikä parasta: käytössä on valmiiksi kypsä Atria Vuolukana, joka tekee kokkauksesta vaivatonta ja nopeaa.
Raaka-aineet
100 g Atria Vuolu Mustapippuri Kanafilee 200g
200 g Bataatti
30 g Fetajuusto
80 g Turkkilainen jogurtti 0% tai kermaviili
1 tl Sitruunamehu
1 kynsi Valkosipuli raastettuna
3-4 g Hunaja
Ripaus mustapippuria
20 g Atria Suomalainen Pekoni 200g
10 g Kevät- tai punasipuli
1 rkl Tuore minttu/persilja/ruohosipuli silputtuna
1 tl Oliiviöljy
Suolaa
Makrot
Energia n. 490 kcal
Proteiini n. 30 g
Hiilihydraatit n. 33 g
Rasva n. 25 g
Valmistusohje
- Kypsennä bataatteja 200-asteisessa uunissa vähintään 30 minuuttia. Paistoaika riippuu bataatin paksuudesta.
- Halkaise bataatti paistamisen jälkeen ja muussaa bataatti haarukalla. Mausta suolalla.
- Valmista fetakastike. Murskaa fetajuusto kulhossa ja lisää päälle kreikkalainen jogurtti. Lisää Vuolu-kana, sitruunamehu, hunaja, valkosipuli ja punasipuli. Sekoita.
- Paista pekonit. Lisää pekonit pannulle jo pannun ollessa kylmä, jotta saat rapean lopputuloksen. Leikkaa kypsät pekonit pieniksi paloiksi.
- Lisää kastiketta ja pekonipaloja bataatin päälle. Viimeistele haluamillasi yrteillä.