Uunibataatit Vuolutäytteellä

Työaika 20 min Kokonaisaika 1 t
1 annosta
Atria kansikuva kopio.jpg

Tämä superhelppo ja herkullinen resepti tuo ratkaisun – täyteläinen uunibataatti, raikas fetakastike ja rapea pekonirouhe vievät arkilounaan täysin uudelle tasolle! 🤤 Ja mikä parasta: käytössä on valmiiksi kypsä Atria Vuolukana, joka tekee kokkauksesta vaivatonta ja nopeaa.

Raaka-aineet

100 g Atria Vuolu Mustapippuri Kanafilee 200g

200 g Bataatti

30 g Fetajuusto

80 g Turkkilainen jogurtti 0% tai kermaviili

1 tl Sitruunamehu

1 kynsi Valkosipuli raastettuna

3-4 g Hunaja

Ripaus mustapippuria

20 g Atria Suomalainen Pekoni 200g

10 g Kevät- tai punasipuli

1 rkl Tuore minttu/persilja/ruohosipuli silputtuna

1 tl Oliiviöljy

Suolaa

Makrot

Energia n. 490 kcal

Proteiini n. 30 g

Hiilihydraatit n. 33 g

Rasva n. 25 g

Valmistusohje

  1. Kypsennä bataatteja 200-asteisessa uunissa vähintään 30 minuuttia. Paistoaika riippuu bataatin paksuudesta.
  2. Halkaise bataatti paistamisen jälkeen ja muussaa bataatti haarukalla. Mausta suolalla.
  3. Valmista fetakastike. Murskaa fetajuusto kulhossa ja lisää päälle kreikkalainen jogurtti. Lisää Vuolu-kana, sitruunamehu, hunaja, valkosipuli ja punasipuli. Sekoita.
  4. Paista pekonit. Lisää pekonit pannulle jo pannun ollessa kylmä, jotta saat rapean lopputuloksen. Leikkaa kypsät pekonit pieniksi paloiksi.
  5. Lisää kastiketta ja pekonipaloja bataatin päälle. Viimeistele haluamillasi yrteillä.