Steakhouse-pihvit ja mac and cheese -pastasalaatti

Työaika 30 min Kokonaisaika 30 min
4 annosta
612148_ATRIA_KESÄ_25_STEAKHOUSE_MACNCHEESE_pakkaus_4_5_1.jpg

Tässä takuuvarma valinta hetkiin, kun tekee mieli kunnon herkkuruokaa! Mureaa steakhouse-pihviä täydentää klassinen mac and cheese eli juustoinen pastasalaatti, jota voi nauttia myös sellaisenaan tai muiden ruokien lisukkeena. 

Raaka-aineet

2 pkt Atria Possun Fileepihvi Steakhouse 320g

400-500 g parsaa

250 g kirsikkatomaatteja

1 rkl öljyä

0,25 tl suolaa

0,25 tl sokeria

Mac and cheese -pastasalaatti

5 dl makaronia

2 dl majoneesia

0,5 tl paprikajauhetta

0,33 tl valkosipulijauhetta

80 g raastettua cheddaria

muutama oksa ruohosipulia

Valmistusohje

  1. Ota pihvi huoneenlämpöön ½ tuntia ennen kypsennystä.  
  2. Valmista ensin pastasalaatti. Keitä makaronit suolalla maustetussa vedessä napakan kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja huuhtele kunnolla kylmällä vedellä, jotta makaronien kypsyminen lakkaa ja pasta jäähtyy nopeasti.  
  3. Pastan kiehuessa mittaa kulhoon majoneesi ja mausta se paprika- ja valkosipulijauheella. Sekoita cheddar muutamassa erässä majoneesin joukkoon paakkuuntumisen välttämiseksi ja sekoita tasaiseksi. 
  4. Kaada pastat kulhoon majoneesin joukkoon ja sekoita hyvin. Siirrä halutessasi tarjoiluastiaan ja viimeistele hienonnetulla ruohosipulilla.  
  5. Napsauta parsoista pois kuivat kantaosat. Laita parsat ja tomaatit foliovuokaan, voitele öljyllä ja ripota pinnalle suola ja sokeri. Grillaa noin 15 min.  
  6. Grillaa tai paista pihvit kypsäksi kuumalla pannulla tilkassa öljyä välillä kääntäen yhteensä n. 15 min, kunnes pihvin sisälämpötila on 70 °C. Miedonna pannun lämpötilaa kypsennyksen loppuvaiheessa. Kääri pihvi folioon ja anna vetäytyä n. 5 min ennen tarjoilua. 
  7. Tarjoa pihvit mac and cheese -pastasalaatin ja grillatun parsan sekä tomaattien kanssa.