Steakhouse-pihvit ja mac and cheese -pastasalaatti

Tässä takuuvarma valinta hetkiin, kun tekee mieli kunnon herkkuruokaa! Mureaa steakhouse-pihviä täydentää klassinen mac and cheese eli juustoinen pastasalaatti, jota voi nauttia myös sellaisenaan tai muiden ruokien lisukkeena.
Raaka-aineet
2 pkt Atria Possun Fileepihvi Steakhouse 320g
400-500 g parsaa
250 g kirsikkatomaatteja
1 rkl öljyä
0,25 tl suolaa
0,25 tl sokeria
Mac and cheese -pastasalaatti
5 dl makaronia
2 dl majoneesia
0,5 tl paprikajauhetta
0,33 tl valkosipulijauhetta
80 g raastettua cheddaria
muutama oksa ruohosipulia
Valmistusohje
- Ota pihvi huoneenlämpöön ½ tuntia ennen kypsennystä.
- Valmista ensin pastasalaatti. Keitä makaronit suolalla maustetussa vedessä napakan kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja huuhtele kunnolla kylmällä vedellä, jotta makaronien kypsyminen lakkaa ja pasta jäähtyy nopeasti.
- Pastan kiehuessa mittaa kulhoon majoneesi ja mausta se paprika- ja valkosipulijauheella. Sekoita cheddar muutamassa erässä majoneesin joukkoon paakkuuntumisen välttämiseksi ja sekoita tasaiseksi.
- Kaada pastat kulhoon majoneesin joukkoon ja sekoita hyvin. Siirrä halutessasi tarjoiluastiaan ja viimeistele hienonnetulla ruohosipulilla.
- Napsauta parsoista pois kuivat kantaosat. Laita parsat ja tomaatit foliovuokaan, voitele öljyllä ja ripota pinnalle suola ja sokeri. Grillaa noin 15 min.
- Grillaa tai paista pihvit kypsäksi kuumalla pannulla tilkassa öljyä välillä kääntäen yhteensä n. 15 min, kunnes pihvin sisälämpötila on 70 °C. Miedonna pannun lämpötilaa kypsennyksen loppuvaiheessa. Kääri pihvi folioon ja anna vetäytyä n. 5 min ennen tarjoilua.
- Tarjoa pihvit mac and cheese -pastasalaatin ja grillatun parsan sekä tomaattien kanssa.