Sitruunakanaa jogurttikastikkeella ja kurkku-papusalaatilla

Työaika 30 min Kokonaisaika 30 min
8 annosta
004 MyBNB x Atria 10-2025.jpg

Tässä reseptissä Välimerelliset maut kohtaavat kotiruoan helppouden. Meheväksi paistettu sitruunakana täydentyy pehmeällä jogurttikastikkeella sekä raikkaalla salaatilla.

Raaka-aineet

1 pkt Atria Kanan Ohut Fileeleike Sitruuna & Pippuri 1000g

200 g sugar snaps -herneenpalkoja

200 g edamamepapuja

1 kpl iso kurkku

0,5 kpl fenkoli

0,5 kpl makea sipuli

tillin oksia

Jogurttikastike

2 dl turkkilaista jogurttia

1 kpl valkosipulinkynsi

0,5 dl tilliä hienonnettuna

0,5 dl ruohosipulia hienonnettuna

1 rkl valkoviinietikkaa

0,5 tl suolaa

mustapippuria myllystä

Valmistusohje

  1. Sulata herneenpalot ja pavut, jos käytät pakastetuotteita.
  2. Leikkaa huuhdotut kurkut ohuiksi viipaleiksi. Suikaloi huuhdottu fenkoli.
  3. Kuori ja viipaloi sipuli.
  4. Sekoita kasvikset isossa kulhossa.
  5. Grillaa tai paista kanoja kuumalla pannulla tilkassa öljyä yhteensä n. 10 min välillä kääntäen, kunnes sisälämpötila on 75°C.

 

Jogurttikastike

  1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Hienonna yrtit.
  2. Sekoita jogurtin joukkoon valkosipuli, hienonnetut yrtit, valkoviinietikka, suola ja mustapippuri.