Sitruuna-salviakanapata

Italian kevätauringosta vaikutteensa saava sitruunalla, salvialla, timjamilla ja valkosipulilla maustettu kanapata on varmasti maukas ateria vaikkapa pääsiäispöytään. Mehevät kanan minuuttifileet on maustettu valmiiksi juuri sopivasti merisuolalla - ne vain paistetaan nopeasti pannulla ja laitetaan pataan mausteiden ja perunoiden kanssa. Kansi päälle ja uuni hoitaa loput!
Raaka-aineet
1 pkt Atria Kanan Minuuttifilee Merisuola 650g
1 rkl voita
1 rkl oliiviöljyä
800 g yleisperunoita
6 kpl valkosipulinkynttä
1 kpl sitruunan mehu
2 rkl oliiviöljyä
2 dl vettä
1 tl suolaa
1 tl sokeria
10-15 kpl lehteä salviaa
5-6 kpl oksaa timjamia
Päälle
rouhittua mustapippuria
1 dl parmesaania tai pecorinoa raastettuna
muutama salvian lehti
Valmistusohje
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Paista Atria Kanan Minuuttifileet paistinpannulla nokareessa voita ja tilkassa öljyä muutaman minuutin verran molemmin puolin.
- Minuuttifileiden paistuessa pese ja leikkaa perunat lohkoiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulit.
- Laita tilavaan kannelliseen pataan sitruunan mehu, oliiviöljy, vesi, suola, sokeri, hieman revityt salvian lehdet, timjamin oksat, valkosipulit sekä perunat. Kääntele. Lisää pataan minuuttifileet sekä paistorasva ja kääntele. Laita päälle kansi ja paista uunin keskitasolla noin 40 minuuttia. Kääntele muutaman kerran paiston aikana. Ota padasta kansi pois ja paista vielä noin 20 minuuttia, kunnes perunat ovat hyvin kypsyneet.
- Nosta pata uunista, rouhi päälle mustapippuria ja raasta valitsemaasi kovaa juustoa. Viimeistele salvian lehdillä.