Shanghai-tacot

Työaika 30 min Kokonaisaika 30 min
4 annosta
610288_ATRIA_shanghai_tacot_vaaka_1.jpg

Shanghai-tacojen rapean, makean ja suolaisen yhdistelmä on vastustamattoman herkullinen. Rapealla kanalla, kasviksilla ja runsailla kastikkeilla täytetyt tacot valmistuvat helposti, kun valitset täytteeksi Atria Kanan Paneroitu Minuuttifilee Country Style 570g. Ylivoimaisen maukas seesami-colakastike ja pirteä limemajoneesi kruunaavat versiomme suosikkitacoista.

 

Vinkki! Seesami-colakastike on niin hyvää, että sitä kannattaa tehdä kerralla vaikka tuplamäärä. Sopii tacojen lisäksi esimerkiksi grillatun possun tai kanan kanssa erinomaisesti!

Raaka-aineet

570 g Atria Kanan Paneroitu Minuuttifilee Country Style 570g

1 kpl lime

2 dl majoneesia

1/2 kurkku

12 kpl pientä maissitortillaa

100 g silmusalaattia tai salaattia

1/2 ruukku korianteria

1 dl sipulirouhetta

Seesami-colakastike

2 dl colajuomaa

1 dl ketsuppia

1/2 dl fariinisokeria

2 rkl soijaa

1 rkl valkoviinietikkaa

1 rkl seesamiöljyä (tai rypsiöljyä)

2 rkl seesamin siemeniä

Valmistusohje

  1. Valmista ensin seesami-colakastike. Laita kattilaan colajuoma, ketsuppi, fariinisokeri, soija, valkoviinietikka ja seesamiöljy. Sekoita hyvin, kuumenna kiehuvaksi, laske lieden lämpöä ja anna porista miedolla lämmöllä noin 25 min, kunnes kastike on tiivistynyt selvästi. Kastikkeen poristessa paahda seesamin siemeniä muutaman minuutin ajan kuivalla paistinpannulla. Lisää paahtuneet siemenet kastikkeen joukkoon.
  2. Paista Atria Kanan Paneroidut Country Style minuuttifileet kuumalla pannulla runsaassa öljyssä yhteensä n. 8 min välillä kääntäen tai kypsennä airfryerissa 200 °C yhdessä kerroksessa 10-15 min välissä kääntäen, kunnes sisälämpötila on +75°C. Anna fileiden vetäytyä hetken ja sitten ohuiksi viipaleiksi.
  3. Raasta noin puolet limen kuoresta hienoksi raasteeksi ja purista noin 1 rkl limen mehua. Sekoita mehu ja raaste majoneesin joukkoon.
  4. Leikkaa kurkku viipaleiksi tai suikaleiksi.
  5. Lämmitä maissitortillat pakkauksen ohjeen mukaan.
  6. Täytä maissitortillat limemajoneesilla, silmusalaatilla, kurkulla ja rapealla kanalla. Valuta päälle seesami-colakastiketta ja viimeistele korianterilla sekä sipulirouheella.