Shakshuka kanavuolusta
Tällä reseptillä tuot keittiöön lämpöä ja syviä makuja! Reseptin valmistamista nopeuttaa valmiiksi kypsennetyn kanavuolun käyttö. Shakshuka sopii loistavasti niin viikonlopun brunssille kuin arjen nopeaksi pannuruokasi.
Raaka-aineet
1 pkt Atria Vuolu Kanafilee Pehmeä Savu 200g
2 kpl paprikaa
1 kpl keltasipuli
1 kpl punainen chili
3 kpl valkosipulinkynsiä
rypsiöljyä paistamiseen
1 rkl tomaattipyreetä
1 tl juustokuminaa
0,5 tl kurkumaa
2 tl paprikajauhetta
400 g tomaattimurskaa
1 dl vettä
suolaa
mustapippuria
4 kpl kananmunia
1 kpl ruukku persiljaa
Valmistusohje
- Leikkaa paprikat ja keltasipuli pieniksi kuutioiksi. Silppua chili ja valkosipulinkynnet hienoksi.
- Kuumenna öljy isolla paistinpannulla tai padassa. Lisää joukkoon paprika- ja sipulikuutiot ja kuullota noin 5 minuuttia.
- Lisää chili- ja valkosipulisilppu, tomaattipyree ja mausteet. Kuullota vielä minuutin ajan.
- Lisää kanavuolut, tomaattimurska ja vesi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita ja anna hautua 10 minuuttia.
- Tee seokseen neljä kuoppaa ja riko jokaiseen niistä kananmuna. Laita kansi päälle ja anna hautua, kunnes kananmunat ovat hyytyneet sopiviksi.
- Silppua persilja ja lisää silppu valmiin ruoan päälle. Tarjoa shakshuka naanleivän tai riisin kanssa.