Shakshuka kanavuolusta

Työaika 45 min Kokonaisaika 45 min
4 annosta
008 MyBNB x Atria 10-2025.jpg

Tällä reseptillä tuot keittiöön lämpöä ja syviä makuja! Reseptin valmistamista nopeuttaa valmiiksi kypsennetyn kanavuolun käyttö. Shakshuka sopii loistavasti niin viikonlopun brunssille kuin arjen nopeaksi pannuruokasi.

Raaka-aineet

1 pkt Atria Vuolu Kanafilee Pehmeä Savu 200g

2 kpl paprikaa

1 kpl keltasipuli

1 kpl punainen chili

3 kpl valkosipulinkynsiä

rypsiöljyä paistamiseen

1 rkl tomaattipyreetä

1 tl juustokuminaa

0,5 tl kurkumaa

2 tl paprikajauhetta

400 g tomaattimurskaa

1 dl vettä

suolaa

mustapippuria

4 kpl kananmunia

1 kpl ruukku persiljaa

Valmistusohje

  1. Leikkaa paprikat ja keltasipuli pieniksi kuutioiksi. Silppua chili ja valkosipulinkynnet hienoksi.
  2. Kuumenna öljy isolla paistinpannulla tai padassa. Lisää joukkoon paprika- ja sipulikuutiot ja kuullota noin 5 minuuttia. 
  3. Lisää chili- ja valkosipulisilppu, tomaattipyree ja mausteet. Kuullota vielä minuutin ajan.
  4. Lisää kanavuolut, tomaattimurska ja vesi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita ja anna hautua 10 minuuttia.
  5. Tee seokseen neljä kuoppaa ja riko jokaiseen niistä kananmuna. Laita kansi päälle ja anna hautua, kunnes kananmunat ovat hyytyneet sopiviksi.
  6. Silppua persilja ja lisää silppu valmiin ruoan päälle. Tarjoa shakshuka naanleivän tai riisin kanssa.