Ruskea kastike ja lihapullat

Ruskea kastike on ajaton klassikko ja kodikkaiden lohturuokien ykkösketjussa. Ruskean kastikkeen valmistus mielletään turhaan vaikeaksi – raaka-aineita ei tarvita kuin muutama ja aikaakin vain vartin verran. Valmistustapoja on erilaisia, mutta me suosittelemme paahtamaan jauhot ensin kuivalla pannulla. Näin kastike saa takuulla ruskealle kastikkeella ominaisen mukavan paahteisen maun. Tärkeintä kuitenkin on, että kastikkeeseen kaadettava liemi on kuumaa, jotta kastikkeesta tulee sileää. Jos kaipaat kastikkeeseen pientä tuunausta, mausta se esimerkiksi lorauksella kermaa ja nokareella sinappia.
Raaka-aineet
3 rkl vehnäjauhoja
30 g voita
5 dl kuumaa lihalientä
1 pkt Atria Artesaani Rustiikkinen Lihapulla 250g
ripaus mustapippuria
Valmistusohje
- Laita vehnäjauhot paistinpannulle, kuumenna keskilämmöllä ja paahda jauhoja koko ajan käännellen, kunnes ne saavat hieman väriä. Lisää voi ja jatka sekoittamista.
- Kun jauho-voiseos on ruskistunut, lisää lihaliemi muutamassa erässä koko ajan sekoitellen.
- Keitä kastiketta kasaan koko ajan sekoitellen, kunnes se on tasaista ja saostunut. Lisää Atria Artesaani Rustiikkinen Lihapullat kastikkeen joukkoon, kääntele ja anna kuumentua. Mausta ripauksella mustapippuria ja tarjoa esimerkiksi perunamuusin kanssa.