Possun Minuuttifileet paahdetulla tomaatilla & basilika-parmesaanipastasalaatti
Luo italialaishenkinen grilliateria yhdistämällä nopeasti paistuvat Possun Minuuttifileet juustoiseen basilika-parmesaanipastasalaattiin. Täydellinen setti, kun haluat pöytään jotain vähän parempaa ilman suurta vaivaa!
Vinkki!
Tarjoa pastasalaatti sellaisenaan grillattujen possu-mozzarellafocaccialeipien lisukkeena.
Raaka-aineet
1 pkt Atria Possun Minuuttifilee Paahdettu Tomaatti 260g
4 dl pastaa, esim. fusilli
3 rkl oliiviöljyä
0,33 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
0,5 tl sokeria
0,5 ruukkua basilikan lehtiä
2 dl hienoksi raastettua parmesaania
2 rkl vettä
150 g kirsikkatomaatteja
Valmistusohje
- Ota Atria Possun Minuuttifilee Paahdettu Tomaatti 260g huoneenlämpöön ½ tuntia ennen kypsennystä.
- Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä napakan kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja huuhtele kunnolla kylmällä vedellä, jotta pastan kypsyminen lakkaa ja pasta jäähtyy nopeasti.
- Pastan kiehuessa laita oliiviöljy, suola, mustapippuri, sokeri, basilikan lehdet ja parmesaani sauvasekoittimen kapeaan kulhoon tai tehosekoittimeen. Aja tasaiseksi soseeksi ja lisää soseutuksen aikana joukkoon vesi.
- Halkaise kirsikkatomaatit.
- Laita valutettu ja jäähdytetty pasta kulhoon ja kääntele joukkoon basilika-parmesaaniseos. Lisää joukkoon kirsikkatomaatit ja ripota pinnalle hieman parmesaania ja basilikan lehtiä.
- Grillaa tai paista kypsäksi kuumalla pannulla tilkassa öljyä Atria Possun Minuuttifileet välillä kääntäen n. 3-4 minuuttia kunnes sisälämpötila on + 70 °C. Kääri lihat folioon ja anna vetäytyä n. 5 min ennen tarjoilua. Tarjoa pastasalaatin kanssa tai leikkaa viipaleiksi ja tarjoa pastasalaatin päälle aseteltuna.