Possun Minuuttifileet paahdetulla tomaatilla & basilika-parmesaanipastasalaatti

Työaika 30 min Kokonaisaika 30 min
2 annosta

Luo italialaishenkinen grilliateria yhdistämällä nopeasti paistuvat Possun Minuuttifileet juustoiseen basilika-parmesaanipastasalaattiin. Täydellinen setti, kun haluat pöytään jotain vähän parempaa ilman suurta vaivaa!

 

Vinkki!

Tarjoa pastasalaatti sellaisenaan grillattujen possu-mozzarellafocaccialeipien lisukkeena. 

Raaka-aineet

1 pkt Atria Possun Minuuttifilee Paahdettu Tomaatti 260g

4 dl pastaa, esim. fusilli

3 rkl oliiviöljyä

0,33 tl suolaa

0,5 tl mustapippuria

0,5 tl sokeria

0,5 ruukkua basilikan lehtiä

2 dl hienoksi raastettua parmesaania

2 rkl vettä

150 g kirsikkatomaatteja

Valmistusohje

  1. Ota Atria Possun Minuuttifilee Paahdettu Tomaatti 260g huoneenlämpöön ½ tuntia ennen kypsennystä.  
  2. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä napakan kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja huuhtele kunnolla kylmällä vedellä, jotta pastan kypsyminen lakkaa ja pasta jäähtyy nopeasti.  
  3. Pastan kiehuessa laita oliiviöljy, suola, mustapippuri, sokeri, basilikan lehdet ja parmesaani sauvasekoittimen kapeaan kulhoon tai tehosekoittimeen. Aja tasaiseksi soseeksi ja lisää soseutuksen aikana joukkoon vesi.  
  4. Halkaise kirsikkatomaatit. 
  5. Laita valutettu ja jäähdytetty pasta kulhoon ja kääntele joukkoon basilika-parmesaaniseos. Lisää joukkoon kirsikkatomaatit ja ripota pinnalle hieman parmesaania ja basilikan lehtiä.  
  6. Grillaa tai paista kypsäksi kuumalla pannulla tilkassa öljyä Atria Possun Minuuttifileet välillä kääntäen n. 3-4 minuuttia kunnes sisälämpötila on + 70 °C. Kääri lihat folioon ja anna vetäytyä n. 5 min ennen tarjoilua. Tarjoa pastasalaatin kanssa tai leikkaa viipaleiksi ja tarjoa pastasalaatin päälle aseteltuna.