Possua grillissä ja vihannesnyytit

Työaika 30 min Kokonaisaika 50 min
4 annosta
Näyttökuva 2025-05-26 161608.png

Näin valmistat helposti porsaan sisäfileetä grillissä. Possun kaveriksi voit valmistaa ihania vihannesnyyttejä juuri omista lempi kasviksistasi. Bataatin tilalla voit esimerkiksi kokeilla perunaa, porkkanaa tai paprikaa. 

Raaka-aineet

500 g Atria Possun Sisäfilee Naturell n500g

2 kpl Raparperin vartta

1 kpl Iso bataatti

Pieni pala tuoretta inkivääriä

Mustapippuria

Suolaa

Öljyä paistamiseen

Leivinpaperia ja foliota

Valmistusohje

  1. Putsaa porsaansisäfilee pintakalvoista, leikkaa pihveiksi ja mausta mustapippurilla.
  2. Sipaise pintaan hieman öljyä ja grilliin.
  3. Grillaa pintaan kaunis väri ja kypsennä muutama 3-4 minuuttia puoleltaan.
    Voit nostaa pihvit folioon vetäytymään, kunnes kasvisnyytit ovat kypsyneet.
  4. Voit käyttää pakasteesta esikypsennettyjä juureskuutioita tai
    tehdä nyytit alusta asti itse.
  5. Tee leivinpaperista ja foliosta samankokoisia neliöitä.
  6. Laita uloimmaksi aina folio ja sen sisään yksi leivinpaperi palanen.
  7. Kuori ja pilko pieniksi paloiksi bataattia, huuhtele raparperin varret ja leikkaa myös pieniksi paloiksi bataattikuutioiden joukkoon.
  8. Raasta päälle tuoretta inkivääriä ja viimeiseksi sulje folio tiukasti.
  9. Nostele nyytit grilliin ja grillaa epäsuorassa lämmössä noin 30minuuttia, kunnes bataatti on pehmeää.