Petite tenderiä nokkospestolla ja vihreällä salaattipedillä

Näin valmistuu rautainen annos! Kypsennä petite tender helposti grillissä ja valmista ihanan raikas salaatti rautaa sisältävistä kasviksista. Itsevalmistettu nokkospesto kruunaa annoksen.
Raaka-aineet
400 g Atria Takuumurea Naudan Petite Tender n400g
Salaatti
Salaattisekoitus
Avomaankurkkua siivuina
Vihreitä papuja
Mustikoita
Sokeriherneitä palkoina
1 kpl Sitruuna
Nokkospesto
15 g Kuivattua nokkosta tai 1l tuoreita nokkosenlehtiä (tuoreet pitää nopeasti ryöpätä kiehuvassa vedessä, valuttaa ja pieniä silpuksi)
0,5 dl Auringonkukansiemeniä
200 g Cashewpähkinöitä
1 kpl Valkosipulinkynsi
Auringonkukkaöljyä
Ripaus suolaa
Valmistusohje
- Ota liha huoneen lämpöön ja poista terävällä veitsellä pintakalvot. Hiero lihan pintaan öljyä ja lopuksi lisää mustapippuria.
- Grillaa lihan pinta suoralla lämmöllä kauttaaltaan muutama minuutti jotta liha saa kauniin värin.
- Siirrä liha epäsuoraan lämpöön jatkokypsymään. Laita paistomittari pituussuunnassa lihaan ja grillaa haluttuun kypsyyteen. Anna vetäytyä vähintään 15 minuuttia ja lisää hieman suolaa päälle.
- Viipaloi valmis liha salaattipedille. Sisälämmöt ovat raakana 50, mediumina 54-55 ja kypsänä 65 astetta.
- Valmista salaatti. Huuhtele raaka-aineet, pilko avomaankurkku ja leikkaa pavuista molemmista päistä pienet siivut pois.
- Kiehauta pavut kuumassa vedessä muutama minuutti ja jäähdytä. Lisää sokeriherne ja sekoita. Ripottele lopuksi mustikat.
- Valmista nokkospesto. Laita kaikki raaka-aineet tehosekoittimeen ja jauha tasaiseksi.
- Lisää öljyä tarpeen mukaan niin, että saat tasaisen ja pehmeän tahnan. Laita hetkeksi jääkaappiin tekeytymään.
- Kasaa annos. Laita revittyä sekasalaattia vadin pohjalle, ripottele salaattipedille avomaankurkkuviipaleet, vihreitä papuja, sokeriherneet ja lopuksi mustikoita.
- Hapoksi voit puristaa päälle sitruunaa.
- Viipaloi petite tender ja nostele salaatin päälle. Lisää vielä nokkospestoa päälle.