Petite tenderiä nokkospestolla ja vihreällä salaattipedillä

Työaika 30 min Kokonaisaika 40 min
4 annosta
005 Heidi & Jessica 5-2025.jpg

Näin valmistuu rautainen annos! Kypsennä petite tender helposti grillissä ja valmista ihanan raikas salaatti rautaa sisältävistä kasviksista. Itsevalmistettu nokkospesto kruunaa annoksen.

Raaka-aineet

400 g Atria Takuumurea Naudan Petite Tender n400g

Salaatti

Salaattisekoitus

Avomaankurkkua siivuina

Vihreitä papuja

Mustikoita

Sokeriherneitä palkoina

1 kpl Sitruuna

Nokkospesto

15 g Kuivattua nokkosta tai 1l tuoreita nokkosenlehtiä (tuoreet pitää nopeasti ryöpätä kiehuvassa vedessä, valuttaa ja pieniä silpuksi)

0,5 dl Auringonkukansiemeniä

200 g Cashewpähkinöitä

1 kpl Valkosipulinkynsi

Auringonkukkaöljyä

Ripaus suolaa

Valmistusohje

  1. Ota liha huoneen lämpöön ja poista terävällä veitsellä pintakalvot. Hiero lihan pintaan öljyä ja lopuksi lisää mustapippuria.
  2. Grillaa lihan pinta suoralla lämmöllä kauttaaltaan muutama minuutti jotta liha saa kauniin värin.
  3. Siirrä liha epäsuoraan lämpöön jatkokypsymään. Laita paistomittari pituussuunnassa lihaan ja grillaa haluttuun kypsyyteen. Anna vetäytyä vähintään 15 minuuttia ja lisää hieman suolaa päälle.
  4. Viipaloi valmis liha salaattipedille. Sisälämmöt ovat raakana 50, mediumina 54-55 ja kypsänä 65 astetta.
  5. Valmista salaatti. Huuhtele raaka-aineet, pilko avomaankurkku ja leikkaa pavuista molemmista päistä pienet siivut pois.
  6. Kiehauta pavut kuumassa vedessä muutama minuutti ja jäähdytä. Lisää sokeriherne ja sekoita. Ripottele lopuksi mustikat.
  7. Valmista nokkospesto. Laita kaikki raaka-aineet tehosekoittimeen ja jauha tasaiseksi.
  8. Lisää öljyä tarpeen mukaan niin, että saat tasaisen ja pehmeän tahnan. Laita hetkeksi jääkaappiin tekeytymään.
  9. Kasaa annos. Laita revittyä sekasalaattia vadin pohjalle, ripottele salaattipedille avomaankurkkuviipaleet, vihreitä papuja, sokeriherneet ja lopuksi mustikoita.
  10. Hapoksi voit puristaa päälle sitruunaa.
  11. Viipaloi petite tender ja nostele salaatin päälle. Lisää vielä nokkospestoa päälle.