Perinteinen jauhelihakastike

Työaika 20 min Kokonaisaika 20 min
2-3 annosta
3266_Jauhelihakastike_tuote_4_5.jpg

Tässä on takuuvarma ja helppo arkiruokaresepti. Perinteinen jauhelihakastike sopii koko perheelle ja on nopea valmistaa.

 

Vinkkejä jauhelihakastikkeen maustamiseen! Kokeile lisätä kastikkeen joukkoon makusi mukaan esimerkiksi 1 rkl tomaattipyreetä, nokare sinappia, paloiteltua suolakurkkua tai muutama ruokalusikallinen tuorejuustoa. Mustapippurin sijaan mausteeksi sopii myös maustepippuria – lisää sitä varoen, sillä maustepippuri on liikaa käytettynä maultaan hallitseva.

Raaka-aineet

300 g Atria Kevyt Jauheliha 9,5% 300g

1 kpl Sipulia

1/2 rkl Öljyä

1/2 rkl Voita

2 rkl Vehnäjauhoja

2 dl Vettä

1 kpl Lihaliemikuutio

1 dl Ruoka- tai kuohukermaa

1/2 tl Rouhittua mustapippuria

Suolaa

Lisäksi esimerkiksi keitettyjä perunoita ja mummon kurkkuja

Valmistusohje

  1. Kuori ja hienonna tai paloittele – makusi mukaan - sipuli.
  2. Kuumenna paistinpannussa öljy ja voi. Laita jauheliha pannulle, kun voi on sulanut. Paista jauhelihaa noin minuutin ajan hajottamatta rakennetta. Käännä jauheliha ja paista paikoillaan vielä minuutti. Riko sitten lastalla jauhelihan rakennetta, lisää sipulit ja paista välillä sekoitellen muutaman minuutin ajan.
  3. Ripottele pannulle vehnäjauhot. Paista välillä käännellen muutaman minuutin ajan.
  4. Murenna jauhelihan joukkoon lihaliemikuutio, lisää vesi ja kiehauta sekoitellen. Lisää kerma, sekoita ja anna kiehua miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan. Mausta rouhitulla mustapippurilla. Maista ja lisää tarvittaessa ripaus suolaa.
  5. Tarjoa perinteinen jauhelihakastike esimerkiksi keitettyjen perunoiden ja mummon kurkkujen kanssa.