Pekoniin käärityt parsat
Työaika
15 min
Kokonaisaika
15 min

Pekoniin käärityt parsat ovat kevään ja kesän klassikkoherkku. Valmista parsat kätevästi grillissä muiden kesäherkkujen ohella tai paista parsat pannulla. Voit myös kokeilla tavallisen pekonin sijaan kanapekonia parsojen kanssa.
Raaka-aineet
1 puntti parsaa (450 g)
1 pkt Atria Suomalainen Pekoni 200g
tilkka öljyä
ripaus sormisuolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
- Leikkaa parsojen puisevat tyvet pois. Leikkaa pekonit puoliksi ja kieputa pekonisiivut parsojen ympärille.
- Kuumenna tilkka öljyä pannulla ja paista pekoniparsoja keskilämmöllä, kunnes pekoni on kypsää ja kauniin ruskistunutta. Vaihtoehtoisesti voit grillata pekoniparsat.
- Laita parsat tarjoiluvadille ja ripottele päälle hieman sormisuolaa ja mustapippuria. Tarjoile heti.