Pekoniin käärityt parsat

Työaika 15 min Kokonaisaika 15 min
2 annosta
Pekoniin_käärityt_parsat.jpg

Pekoniin käärityt parsat ovat kevään ja kesän klassikkoherkku. Valmista parsat kätevästi grillissä muiden kesäherkkujen ohella tai paista parsat pannulla. Voit myös kokeilla tavallisen pekonin sijaan kanapekonia parsojen kanssa. 

Raaka-aineet

1 puntti parsaa (450 g)

1 pkt Atria Suomalainen Pekoni 200g

tilkka öljyä

ripaus sormisuolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

  1. Leikkaa parsojen puisevat tyvet pois. Leikkaa pekonit puoliksi ja kieputa pekonisiivut parsojen ympärille.
  2. Kuumenna tilkka öljyä pannulla ja paista pekoniparsoja keskilämmöllä, kunnes pekoni on kypsää ja kauniin ruskistunutta. Vaihtoehtoisesti voit grillata pekoniparsat.
  3. Laita parsat tarjoiluvadille ja ripottele päälle hieman sormisuolaa ja mustapippuria. Tarjoile heti.