Pasta carbonara

Työaika 20 min Kokonaisaika 20 min
4 annosta
618042_carbonara_4_5.jpg

Klassinen pasta carbonara on nopea valmistaa ja siihen tarvitaan vain muutama raaka-aine. Perinteiseen carbonaraan ei tarvita edes sipulia tai kermaa, kunnon pekoni, tuoreet kananmunat ja hyvä juusto riittävät. Valitse Atria Suomalainen Pekoni 200g, muista lisätä pannulle pastan keitinvettä ja tarjoa pasta heti – näin ravintolatason carbonaran onnistuminen on taattu!

Raaka-aineet

1 pkt Atria Suomalainen Pekoni 200g

4 l vettä

4 rkl karkeaa merisuolaa

400 g spagettia

1 kpl kananmuna

2 kpl kananmunan keltuaisia

3 dl parmesaania tai pecorinoa raastettuna

0,5 tl rouhittua mustapippuria

2 dl pastan keitinvettä

Valmistusohje

  1. Laita vesi kiehumaan tilavaan kattilaan. Lisää suola kiehuvaan veteen. Laita pasta kiehumaan ja keitä pakkauksen ohjeen mukainen aika.
  2. Pastan kiehuessa paloittele pekoni. Kuumenna tilava paistinpannu ja paista pekoneita noin 5 min välillä käännellen, kunnes pekoni on kypsää ja saanut väriä.
  3. Pekonien paistuessa riko kulhoon kananmuna, lisää joukkoon keltuaiset, raastettu juusto ja rouhittu mustapippuri. Sekoita hyvin.
  4. Lisää pekoneiden joukkoon pannulle pastan keitinvesi ja nostele kypsä pasta kattilasta joukkoon. Sekoita hyvin. Lisää pastan joukkoon kananmuna-juustoseos ja sekoita hyvin. Tarjoa heti ja viimeistele annokset raastetulla juustolla.