Pasta carbonara
Klassinen pasta carbonara on nopea valmistaa ja siihen tarvitaan vain muutama raaka-aine. Perinteiseen carbonaraan ei tarvita edes sipulia tai kermaa, kunnon pekoni, tuoreet kananmunat ja hyvä juusto riittävät. Valitse Atria Suomalainen Pekoni 200g, muista lisätä pannulle pastan keitinvettä ja tarjoa pasta heti – näin ravintolatason carbonaran onnistuminen on taattu!
Raaka-aineet
1 pkt Atria Suomalainen Pekoni 200g
4 l vettä
4 rkl karkeaa merisuolaa
400 g spagettia
1 kpl kananmuna
2 kpl kananmunan keltuaisia
3 dl parmesaania tai pecorinoa raastettuna
0,5 tl rouhittua mustapippuria
2 dl pastan keitinvettä
Valmistusohje
- Laita vesi kiehumaan tilavaan kattilaan. Lisää suola kiehuvaan veteen. Laita pasta kiehumaan ja keitä pakkauksen ohjeen mukainen aika.
- Pastan kiehuessa paloittele pekoni. Kuumenna tilava paistinpannu ja paista pekoneita noin 5 min välillä käännellen, kunnes pekoni on kypsää ja saanut väriä.
- Pekonien paistuessa riko kulhoon kananmuna, lisää joukkoon keltuaiset, raastettu juusto ja rouhittu mustapippuri. Sekoita hyvin.
- Lisää pekoneiden joukkoon pannulle pastan keitinvesi ja nostele kypsä pasta kattilasta joukkoon. Sekoita hyvin. Lisää pastan joukkoon kananmuna-juustoseos ja sekoita hyvin. Tarjoa heti ja viimeistele annokset raastetulla juustolla.