Parsa-pekonipiirakka

Parhaan parsa-pekonipiirakan täytteet ovat simppelit, mutta runsaat. Parsa ja pekoni ovat erinomainen makupari ja piirakka sopii mainiosti niin kevään juhlapäiviin, kahvihetkiin kuin arki-illan iltapalalle. Helposti valmistuvan piirakan valmistat kaupan valmiista piirakkataikinasta - tai voit myös tehdä taikinan itse, omalla luottoreseptilläsi. Vaihtelua piirakkaan saat kokeilemalla täytteeksi kanapekonia.
Raaka-aineet
500 g parsaa
1 pkt Atria Suomalainen Pekoni 200g
1 pkt pakastepiirakkataikina
2 kpl kananmunia
2 dl ruokakermaa
1 dl raastettua pecorinoa tai parmesaania
0,25 tl suolaa
0,5 tl rouhittua mustapippuria
1 tl sokeria
Valmistusohje
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Painele sula piirakkataikina piirakkavuoan pohjalle sekä reunoille ja pistele haarukalla. Esipaista uunin keskitasolla noin 10 min.
- Pohjan paistuessa, valmista täytteet. Napsauta parsoista pois kuiva kanta. Leikkaa nuppuosat talteen noin 5-7cm matkalta. Paloittele loput varsiosat. Paloittele pekoni.
- Laita pekonipalat kylmälle paistinpannulle ja kuumenna pannu keskilämpöä hieman kuumemmaksi. Paista välillä käännellen, kunnes pekoni on kunnolla kypsää. Lisää paloitellut parsat - säästä nuppuosat - ja paista vielä muutama minuutti ja kumoa sitten esipaistetun piirakkapohjan päälle.
- Sekoita yhteen kananmunat, kerma, juustoraaste, suola, mustapippuri ja sokeri. Kaada seos tasaisesti täytteiden päälle. Asettele parsojen nuppuosat piirakkaan päällimmäiseksi, niin että nuput osoittavat piirakan keskikohtaa päin ja painele hieman. Nosta piirakka uunin alatasolle ja paista noin 15 min. Nosta piirakka sitten uunin keskitasolle ja jatka paistamista noin 15 min, kunnes täyte on hyvin hyytynyt ja pinta saanut kauniin värin. Nosta piirakka uunista ja anna vetäytyä hyvin ennen leikkaamista.