Mehevät kanankoivet uunissa
Mehevät kanankoivet ovat yllättävän helppo herkku valmistaa! Mausta koivet itsetehdyllä marinadilla, sujauta uuniin ja valmista paistumisen aikana mieluisat lisukkeet. Erityisen hyvin koipien kanssa maistuu aurajuustodippi. Ja eikun herkuttelemaan!
Vinkki!
Laita uunivuoan pohjalle 3 dl riisiä, 300 g wok-vihanneksia ja 7 dl kana- tai kasvislientä ja asettele koivet päälle. Näin lisuke kypsyy näppärästi koipien kanssa yhtä aikaa ja samalla imaisee talteen kaiken kanoista paistonaikana irtoavan maun.
Raaka-aineet
1 pkt Atria Kanan Koipi Naturel 800g
2 rkl öljyä
1 rkl sitruunamehua
1 rkl hunajaa
1,5 tl suolaa
2 tl paprikajauhetta
2 tl valkosipulijauhetta
1 tl mustapippuria rouhittuna
1 tl timjamia
Aurajuustodippi
100 g aurajuustoa
200 g ranskankermaa
2 tl hunajaa
0,25 tl suolaa
Valmistusohje
- Ota kanankoivet huoneenlämpöön.
- Mittaa öljy, sitruunamehu, hunaja ja mausteet tilavaan kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Laita koivet kulhoon ja kääntele hyvin. Jätä koivet maustumaan noin 30 minuutiksi.
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
- Kumoa koivet mausteineen uunivuokaan tai leivinpaperoidulle uunipellille. Paista noin 45 minuuttia uunin keskitasolla.
- Anna koipien vetäytyä paistamisen jälkeen noin 5 min. Nauti aurajuustodipin tai muun mieluisan kastikkeen kanssa.
Aurajuustodippi
- Sekoita ranskankerma, hunaja ja suola kulhossa yhteen. Murenna joukkoon aurajuusto ja sekoita tasaiseksi.