Makkaraplatter ja herkkudipit

Työaika 20 min Kokonaisaika 30 min
6 annosta
007 Videobotti stillit 5-2025.jpg

Makkaraplatter kruunaa kesän grillibileet. Herkulliset ja helpot dipit valmistuvat käden käänteessä ja maistuvat monelle. Tulisen ystävälle tomaattipohjainen sriracha-dippi ja perinteisemmästä nauttivalle maukas dijon-dippi. Voit varioida platteria myös omilla lempigrillimakkaroillasi! Tämä platter sopii erinomaisesti esimerkiksi juhannuspöytään ja on nopea valmistaa.

Raaka-aineet

240 g Atria Artesaani Perinteinen Makkara 240g

240 g Atria Artesaani Ranskankerma-Ruohosipuli Kanamakkara 240g

240 g Atria Artesaani Mausteinen Paprika-Chili Makkara 240g

240 g Atria Artesaani Bratwurst 240g 

Dijon-dippi

400 g Turkkilaista jogurttia

3 rkl Dijon- sinappia

2 rkl Hunajaa

Sriracha-dippi

400 g Turkkilaista jogurttia

3 rkl Sriracha- kastiketta

3 rkl Tomaattipyreetä

Vihreä salaatti

1 rk Jääsalaattia

1 kpl Tomaattia

0,5 kpl Kurkkua

0,5 kpl Punasipulia

300 g Atria Coleslaw Sweet Vinegar 300g

300 g Atria Coleslaw 300g

Valmistusohje

  1. Sekoita dipit. Turkkilainen jogurtti, dijon sekä hunaja.
  2. Turkkilainen jogurtti, sriracha-kastike sekä tomaattipyree.
  3. Pese salaatinlehdet ja silppua kulhoon. Leikkaa tomaatti sekä kurkku kuutioiksi. Kuori ja leikkaa sipuli suikaleiksi sekä lisää salaattiin.
  4. Sekoita salaatin joukkoon sweet vinegar coleslaw.
  5. Kaada perinteinen coleslaw kulhoon.
  6. Grillaa makkarat kypsiksi.  
  7. Nosta grillatut makkarat lankulle tai vadille sekä lisää dipit sekä salaatit kulhoissa esille.