Lettuhyve

Työaika 10 min Kokonaisaika 35 min
4 annosta
lettuhyve_piparkakku_neliö.png

Herkullinen ja helppo joulumenu syntyy sopivassa suhteessa Atrian valmiista tuotteista ja itse alusta asti tehden. Lettuhyve eli Atrian Piparkakkuohukaisten, omenoiden ja rapean mantelisen kuorrutteen yhdistelmä kruunaa joulun juhla-aterian. Valmista alkupalaksi Kalkkuna-lehtikaalisalaatti karamellisoiduilla manteleilla, pääruoaksi Hapankorppukuorrutettu possun ulkofilee ja kruunaa ateria tällä herkullisella jälkiruoalla!

Raaka-aineet

0,5 rs ohukaiset

2 kpl omenaa

0,5 tl kanelia

100 g voita

1 dl fariinisokeria

1,5 dl kaurahiutaleita

1 dl mantelilastuja

0,25 tl suolaa

Lisäksi

vaniljajäätelöä

Valmistusohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Asettele Atria Piparkakkuohukaisia piirakkavuoan pohjalle.
  3. Pese ja halutessasi kuori omenat. Leikkaa pieniksi kuutioiksi ja levitä tasaisesti ohukaisten päälle.
  4. Sulata voi ja sekoita voin joukkoon fariinisokeri, kaurahiutaleet, mantelilastut ja suola. Levitä seos omenakuutioiden päälle. Nosta vuoka uuniin ja paista noin 25 minuuttia, kunnes pinta on rapeutunut ja saanut kauniin värin. Nosta hyve uunista, annan jäähtyä ja tarjoa hieman lämpimänä vaniljajäätelön kanssa.