Korean smash burger

Työaika 35 min Kokonaisaika 35 min
4 annosta

Herkuttele korealaistyylisillä smash burgereilla, jotka valmistuvat kätevästi grillissä! Hampurilaiset täydentävät ihanan mausteiset korealaiset kurkut sekä coleslawn tuunattu versio Korean slaw. 

Raaka-aineet

1 pkt Atria Burger Naudanliha 480g

1 tl suolaa

0,5 tl mustapippuria

4 kpl cheddarjuustosiivua

4 kpl hampurilaissämpylöitä

Korean kurkut

1 rkl raastettua inkivääriä

1 kpl limetin mehu

2 rkl soijaa

1 rkl sokeria

1 rkl seesaminsiemeniä

1 kpl kurkku

Korean slaw

1 dl majoneesia

1-2 rkl chilikastiketta

2 kpl valkosipulinkynttä

200 g varhaiskaalia

1-2 kpl porkkanaa

1-2 kpl sipulinvartta

1 ruukku korianteria

Valmistusohje

  1. Ota liha huoneenlämpöön ½ tuntia ennen valmistamista.  
  2. Valmista kurkut. Raasta kulhoon inkivääri ja sekoita joukkoon limetin mehu, soija, sokeri ja seesamin siemenet. Leikkaa kurkku viistoiksi viipaleiksi ja kääntele mausteliemen joukkoon. Jätä tekeytymään. 
  3. Valmista slaw. Sekoita kulhossa majoneesi, makusi mukaan chilikastiketta sekä hienonnetut valkosipulinkynnet. Suikaloi ohueksi kaali, kuori ja raasta porkkanat. Hienonna sipulinvarret ja korianteri. Kääntele kaalit, porkkanat, sipulinvarret ja korianteri majoneesin joukkoon.  
  4. Leikkaa liha neljään osaan ja muotoile kevyesti palloiksi – älä litistä. Kuumenna grillipannu tai -levy kunnolla kuumaksi. Nosta liha pannulle, laita päälle pala leivinpaperia ja litistä noin 5 sekunnin ajan. Voit käyttää litistämiseen tähän tarkoitettua välinettä tai esim. paistinpannua. Paista pihviä noin 1 minuutin ajan. Käännä pihvi, mausta suolalla ja pippurilla ja lisää päälle juusto. Grillaa noin 1 minuutti. Lämmitä myös sämpylät grillissä.  
  5. Täytä hampurilaiset Korean slawlla, pihvillä ja kurkuilla. Laita hieman slawta myös kannen alle. Tarjoa ylijäävät kurkut ja slaw hampurilaisten lisukkeena.