Korean smash burger
Herkuttele korealaistyylisillä smash burgereilla, jotka valmistuvat kätevästi grillissä! Hampurilaiset täydentävät ihanan mausteiset korealaiset kurkut sekä coleslawn tuunattu versio Korean slaw.
Raaka-aineet
1 pkt Atria Burger Naudanliha 480g
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
4 kpl cheddarjuustosiivua
4 kpl hampurilaissämpylöitä
Korean kurkut
1 rkl raastettua inkivääriä
1 kpl limetin mehu
2 rkl soijaa
1 rkl sokeria
1 rkl seesaminsiemeniä
1 kpl kurkku
Korean slaw
1 dl majoneesia
1-2 rkl chilikastiketta
2 kpl valkosipulinkynttä
200 g varhaiskaalia
1-2 kpl porkkanaa
1-2 kpl sipulinvartta
1 ruukku korianteria
Valmistusohje
- Ota liha huoneenlämpöön ½ tuntia ennen valmistamista.
- Valmista kurkut. Raasta kulhoon inkivääri ja sekoita joukkoon limetin mehu, soija, sokeri ja seesamin siemenet. Leikkaa kurkku viistoiksi viipaleiksi ja kääntele mausteliemen joukkoon. Jätä tekeytymään.
- Valmista slaw. Sekoita kulhossa majoneesi, makusi mukaan chilikastiketta sekä hienonnetut valkosipulinkynnet. Suikaloi ohueksi kaali, kuori ja raasta porkkanat. Hienonna sipulinvarret ja korianteri. Kääntele kaalit, porkkanat, sipulinvarret ja korianteri majoneesin joukkoon.
- Leikkaa liha neljään osaan ja muotoile kevyesti palloiksi – älä litistä. Kuumenna grillipannu tai -levy kunnolla kuumaksi. Nosta liha pannulle, laita päälle pala leivinpaperia ja litistä noin 5 sekunnin ajan. Voit käyttää litistämiseen tähän tarkoitettua välinettä tai esim. paistinpannua. Paista pihviä noin 1 minuutin ajan. Käännä pihvi, mausta suolalla ja pippurilla ja lisää päälle juusto. Grillaa noin 1 minuutti. Lämmitä myös sämpylät grillissä.
- Täytä hampurilaiset Korean slawlla, pihvillä ja kurkuilla. Laita hieman slawta myös kannen alle. Tarjoa ylijäävät kurkut ja slaw hampurilaisten lisukkeena.