Kievin kana
Kievin kana on samaan aikaan todella mehevä ja taivaallisen rapea kanaherkku. Tämän maukkaan kanaruoan salaisuus on yrttisessä maustevoissa, joka antaa tuhdisti makua – pieni vaiva siis todellakin kannattaa. Kun käytät Kievin kanaan valmiiksi suolattuja Atria Kanan Minuuttifilee Merisuola 650g, on lopputulos takuuvarmasti maukas ja onnistunut!
Raaka-aineet
650 g Atria Kanan Minuuttifilee Merisuola 650g
1 dl vehnäjauhoja
1/4 tl suolaa
2 kananmunaa
1 rkl vettä
1 1/2 dl korppujauhoja
öljyä paistamiseen
Maustevoi
100 g pehmeää voita
1-2 kpl valkosipulinkynttä
1 tl raastettua sitruunankuorta
3 rkl hienonnettua persiljaa
1/2 tl kuivattua rakuunaa
1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
Lisäksi 6-12 kpl hammastikkuja
Tarjoa esim. lohkoperunoiden tai perunamuusin kanssa
Valmistusohje
- Ota Atria Kanan Minuuttifilee Merisuola 650g huoneenlämpöön. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Valmista maustevoi. Sekoita pehmeän voin joukkoon kuoritut ja hienonnetut valkosipulinkynnet, sitruunankuori, persilja, rakuuna, suola ja mustapippuri.
- Laita kullekin minuuttifileelle nokare maustevoita, kääri rullalle ja sulje rulla hammastikulla tai kahdella.
- Laita yhdelle lautaselle vehnäjauhot ja suola. Sekoita hyvin. Riko toiselle lautaselle kananmunat ja sekoita joukkoon vesi. Laita kolmannelle lautaselle korppujauhot. Kääntele kukin rulla ensin jauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa.
- Kuumenna paistinpannulla reilusti öljyä ja paista rullia keskilämmöllä välillä käännellen muutaman minuutin ajan, kunnes rullien pinta on saanut hyvin väriä.
- Nosta rullat uunivuokaan tai -pelille, sipaise niiden päälle loput maustevoista ja paista uunin keskitasolla noin 15 min. Tarjoa esim. lohkoperunoiden tai perunamuusin kanssa.
Vinkki! Paista samalla pellillä Kievin kanojen kanssa lohkoperunoita. Koko ateria valmistuu näin näppärästi ja perunat imevät talteen kanoista sulavat maut. Laita lohkoperunat uuniin noin 20 min ennen kanojen lisäämistä pellille.