Kesärullat mausteisella soijadipillä

Työaika 30 min Kokonaisaika 30 min
2 annosta
001 MyBNB x Atria 10-2025.jpg

Kesärullat ovat ihanan raikas ja ruokaisa herkku, joka tuo maukasta vaihtelua arkeen. Rullat kruunaa mausteinen itse tehtävä soijadippi.

Raaka-aineet

1 pkt Atria Minuuttisuikale Kanafileestä Merisuola 350g

1 rkl kimchi-mausteseosta

0,25 kpl punakaali

1 kpl porkkana

0,33 kpl kurkku

1 kpl syöntikypsä avokado

0,5 kpl ruukkua tuoretta korianteria

0,5 kpl ruukkua tuoretta minttua

1 rs ituja

6 kpl riisipaperiarkkeja

Dippi

1 kpl valkosipulinkynsi

0,5 kpl punainen chili

2 rkl limemehua

1 rkl ruokosokeria

1 tl riisiviinietikkaa

1 rkl kalakastiketta

1 tl soijakastiketta

3 rkl vettä

Valmistusohje

  1. Valmista dippi. Hienonna valkosipuli ja chili. Sekoita kaikki dipin ainekset keskenään.
  2. Paista minuuttisuikaleet pannulla. Mausta kana kimchi-mausteseoksella.
  3. Suikaloi punakaali. Kuori ja leikkaa porkkana sekä kurkku ohuiksi tikuiksi. Halkaise avokado, poista kivi ja viipaloi hedelmäliha.
  4. Kuumenna vettä paistokasarissa tai paistinpannulla. Veden tulee olla sopivan lämmintä, jotta voit koskea siihen käsin. 
  5. Laita yksi riisipaperiarkki veteen pehmenemään. Nosta pehmennyt riisipaperi leikkuulaudalle. Täytä rullat kanalla ja suikaloiduilla täytteillä sekä yrteillä siten, että reunoille jää tyhjää. Käännä reunat täytteiden päälle ja kieritä rulla tiiviiksi paketiksi.