Juhannusateria

Juhannuksena maistuu grilliruoka! Atrian Grillipaletti Big Platter sisältää raakamakkaraa, kasslersiivuja ja kanan sisäfileitä. Kata pöytään myös varhaisperunoita, grillattua varhaiskaalia sekä Atrian valmiita salaatteja makusi mukaan - vaikkapa coleslawta ja pikkelöityä kaalisalaattia kuten meillä. Aterian viimeistelevät grillattu persikkasalsa ja sinihomejuusto-tzatziki.
Raaka-aineet
1 pkt Atria GrilliPaletti Big Platter (1000 g)
1 kg varhaisperunoita
tilliä
1 kpl varhaiskaali
2 rkl rypsiöljyä
suolaa ja mustapippuria
Salsa grillatuista persikoista:
2 kpl persikkaa
1 nippu punasipulia
1 kpl valkosipulinkynsi
1 kpl chili
3 rkl tuoretta minttua hienonnettuna
1 kpl limen mehu
suolaa
Sinihomejuusto-tzatziki:
1/2 kpl kurkku
2 kpl valkosipulinkynttä
3 rkl tuoretta kirveliä hienonnettuna
2 dl turkkilaista jogurttia
300 g sinihomejuustoa
suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
- Ota lihat huoneenlämpöön ½ tuntia ennen kypsennystä.
- Valmista salsa. Leikkaa persikat neljään osaan, poista kivet. Grillaa persikoita yhteensä noin viiden minuutin ajan välillä käännellen. Anna jäähtyä. Hienonna persikat, punasipuli, valkosipulinkynsi, chili ja minttu. Sekoita kaikki salsan ainekset keskenään ja laita jääkaappiin hetkeksi maustumaan.
- Valmista sinihomejuusto-tzatziki. Raasta kurkku ja puristele enimmät nesteet pois. Hienonna valkosipulinkynnet ja kirveli. Sekoita kurkkuraaste, valkosipuli ja kirveli jogurtin joukkoon. Murustele sekaan sinihomejuusto. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Laita jääkaappiin hetkeksi maustumaan.
- Keitä pestyt varhaisperunat kypsiksi suolalla ja tillillä maustetussa vedessä. Valuta.
- Leikkaa varhaiskaali lohkoiksi. Sudi pintaan rypsiöljyä ja grillaa napakan kypsiksi, yhteensä noin 15 minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Kypsennä lihat grillissä, parilalla tai kuumalla pannulla, kunnes sisälämpötila on 75 astetta (kasslersiivut ja kanan sisäfileet noin 10 minuuttia, raakamakkara noin 15 minuuttia). Anna vetäytyä foliossa.
- Tarjoile lisäksi Atrian salaatteja.