Helpot kebab-vartaat

Työaika 30 min Kokonaisaika 30 min
3 annosta
4343_kebab_vaaka.jpg

Itsetehty kebab on yllättävän helppo valmistaa! Maukkaat kebab-vartaat syntyvät Atria naudan jauhelihasta, sipulista, valkosipulista ja juuri sopivasta määrästä mausteita. Ainekset vaivataan nopeasti yhteen ja paistetaan joko uunissa, grillissä tai pannulla.

 

Vinkki!

Tuplaa reseptin määrä ja kutsu kaveritkin syömään. Kata kebab-vartaiden pöytään erilaisia kastikkeita, tahnoja, kasviksia ja pitaleipiä ja kukin voi koota pöydästä mieluisensa annoksen.

Raaka-aineet

1 pkt Atria Nauta Jauheliha 15% 400g

0,5 kpl sipuli

2 kpl valkosipulinkynsiä

2 tl juustokuminaa

2 tl paprikajauhetta

0,5 tl jauhettua korianteria

1 tl chilihiutaleita

1 tl suolaa

1 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje

  1. Ota Atria Nauta Jauheliha 15% 400g huoneenlämpöön.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Laita kaikki ainekset - chiliä oman makusi mukaan – öljyä lukuun ottamatta kulhoon ja vaivaa käsin tasaiseksi massaksi.
  3. Jaa taikina kuuteen osaan ja muotoile noin 2-3 cm paksuisiksi kebabpötköiksi. Voit muotoilla kebabit halutessasi varrastikkuihin.
  4. Paista kebabit öljyllä voideltuna uunissa 200 asteessa noin 20 min, grillata grillissä tai paistaa paistinpannulla öljyssä, kunnes kaikki pinnat ovat saaneet hyvin väriä.
  5. Anna kebabien hieman vetäytyä paistamisen jälkeen ja tarjoa esim. kasviksilla ja jogurttikastikkeella täytettyjen pitaleipien sisällä.