Grillattu possu-mozzarellafocaccia
Tuunaa klassinen caprese-täytteinen focaccia grillatulla possulla. Paahdetulla tomaatilla maustetut possun minuuttifileet tuovat leipään ruokaisuutta ja makua. Kokonaisuus valmistuu kätevästi grillissä!
Vinkki!
Grillattu focaccia on helpointa syödä esim. grillitaskuun tai voipaperikääreeseen kääräistynä. Voit myös kokeilla focaccian sijaan vaaleaa hapanjuurileipää tai paahtoleipää. Tarvitset tällöin 4 ohutta siivua leipää.
Raaka-aineet
1 pkt Atria Possun Minuuttifilee Paahdettu Tomaatti 260g
1 kpl tomaatti
100 g mozzarellaa
2 kpl focacciapalaa
1 rkl oliiviöljyä
2-3 kpl oksaa basilikaa
Valmistusohje
- Ota Atria Possun Minuuttifilee Paahdettu Tomaatti 260g huoneenlämpöön ½ tuntia ennen kypsennystä. Grillaa tai paista kypsäksi kuumalla pannulla tilkassa öljyä välillä kääntäen n. 3-4 minuuttia kunnes sisälämpötila on + 70 °C. Kääri lihat folioon ja anna vetäytyä n. 5 min ennen tarjoilua.
- Leikkaa tomaatti ja mozzarella viipaleiksi. Leikkaa foccaciapalat halki ja voitele leikkauspinnat tilkalla öljyä. Grillaa leipiä leikkuupinta alaspäin muutaman minuutin ajan, kunnes pinnat ovat saaneet väriä. Käännä ja aseta pohjapalasille tomaatti- ja mozzarellaviipaleita. Grillaa muutama minuutti.
- Nosta leivät grillistä ja täytä vielä possunfileillä ja basilikan lehdillä. Paina päälle leipäkansi ja herkuttele heti.