Butter chicken
Butter chicken eli voikana on yksi intialaisen keittiön suosituimpia ruokia. Eikä suotta, sillä lempeän mausteinen kastike ja voissa paistetut reilunkokoiset kanapalat vievät kielen mennessään. Valmiiksi merisuolalla maustetut Atrian rustiikkikuutiot ovat oiva valintaa tähän reseptiin – ne takaavat erityisen maukkaan ja mehevän lopputuloksen.
Raaka-aineet
1 pkt Atria Rustiikkikuutio Kanafileestä Merisuola 350g
1 kpl sipuli
3 kpl valkosipulinkynsiä
1 rkl tuoretta inkivääriä
30 g voita
2 tl garam masalaa
1 tl jauhettua korianteria
400 g paseerattua tomaattia
1 dl vettä
2 tl hunajaa
1 tl suolaa
2 dl ruokakermaa
Lisäksi
basmatiriisiä
cashewpähkinöitä
korianteria
Valmistusohje
- Ota Atria Rustiikkikuutio Kanafileestä Merisuola 350g huoneenlämpöön.
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Raasta noin 1 rkl tuoretta kuorittua inkivääriä.
- Kuumenna tilavassa paistinpannussa voi ja paista Atria Rustiikkikuutiota noin 5 min välillä käännellen.
- Lisää pannulle sipulit ja jatka paistamista muutaman minuutin ajan. Lisää sitten valkosipulit, inkivääri, garam masala sekä halutessasi korianteri ja jatka paistamista muutama minuutti.
- Kaada pannulle paseerattu tomaatti sekä vesi tomaattipurkin kautta huljutellen. Lisää hunaja ja suola, sekoita ja anna kiehahtaa.
- Lisää lopuksi kerma ja anna hautua noin 5 min miedolla lämmöllä.
- Tarjoa basmatiriisin kanssa, cashewpähkinöillä ja korianterilla viimeisteltynä.